Competiția Real Estate Hackathon a generat peste 30 de soluții digitale inovatoare dedicate pieței imobiliare locale și a desemnat marii câștigători

Comunicat de presă, 16 aprilie 2019 – Între 12 și 13 aprilie 2019, PropTech România, platforma românescă de inovație dedicată domeniului real estate, a găzduit în București primul hackathon de real estate din Europa.

Evenimentul a reunit peste 200 de specialiști din domeniile tech și real estate, iar pe parcursul celor două zile de hackathon, cele peste 30 de echipe locale și internaționale înscrise în competiție, au gândit și dezvoltat soluții și platforme de inovație adaptate celor 6 categorii din concurs specifice diferitor segmente ale industriei de real estate.

Provocările adresate start-up-urilor și companiilor de tehnologie, propuse de jucători importanți din piața locală de real estate, precum JLL România, Nepi Rockastle, Ceetrus, Portland Trust, Speedwell și Simacek, s-au axat pe zona de intermedieri imobiliare, clădiri inteligente de birouri, facility management, rezidențial, retail și comunitate.

« Prin intermediul acestei competiții am deschis oficial platforma de interacțiune directă între jucătorii de tech și real estate. Suntem placut impresionați de numărul mare de participanți, dar, mai ales, de soluțiile digitale inovatoare înscrise în competiție. Pe de-o parte am remarcat că există o nevoie stringentă de digitalizare a industriei imobiliare, aspect care poate schimba major dinamica domeniului pe termen mediu și lung, iar, pe de altă parte, că există foarte mulți profesioniști în industria de technologie, care au nevoie de promovare și investiții pentru a-și implementa soluțiile. Sperăm ca prin intermediul platformei PropTech România să generăm investițiile necesare, precum și noi modele de business.», a declarat Ciprian Pașca, Co-Fondator PropTech România.

Comunicat de presa_Competitia Real Estate Hackathon a generat peste 30 de solutii digitale inovatoare.16.04.2019

 

Leave a Comment