top of page
adelabernad

Colaborare între EDIH-uri pentru abordarea paragidmei P4 în medicină

Un consorțiu format din patru DIH-uri europene lansează un proiect european pentru astimula conceptualizarea și implementarea abordării „P4 Medicine” în sectorul asistenței medicale și al bunăstării.



Începând cu 1 iulie 2022, Transilvania IT Cluster, împreună cu Universitatea Autonomă din Madrid (UAM), Parcul Tehnologic Ljubljana (TPLJ) și Minalogic Auvergne-Rhône-Alpes (MINALOGIC) au dat startul implementării proiectului DIHsP4_Medicine.


Obiectivele generale ale proiectului sunt axate pe exploatarea și dezvoltarea potențialul care există în jurul colaborării dintre hub-urile de inovare digitală axate pe activități de sănătate cu scopul final de a fi un reper în aplicarea digitalizării pentru a accelera dezvoltarea P4 (paradigma medicinei predictive, preventive, personalizate și participative).


Planul de acțiune DIHsP4_MEDICINE va permite construirea de ecosisteme de inovare dinamice și interconectate, cu impact social ridicat în sănătate și bunăstare. Toate acestea vor fi aliniate cu strategia UE pentru sănătate. Proiectul va aborda pașii necesari pentru a construi mecanisme de colaborare de succes între DIH-urile care activează în domeniul sănătății.


Grupul țintă al proiectului este reprezentat de hub-uri de inovare digitală, centre de competență, universități, centre tehnologice și facilitatori digitali, împreună cu actori din sectorul privat, precum start-up-uri, IMM-uri, Mid-Caps, camere de comerț, clustere și asociații de afaceri, incluzând de asemenea și autorităţile publice şi societatea.


Lecțiile care vor fi învățate în cadrul proiectului vor fi conturate de informațiile complementare oferite de membrii consorțiului aflați în regiuni cu diferite niveluri de performanță inovatoare.


Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană, având o durată de 24 de luni și mai multe etape care includ 2 faze generale:


Faza 1: Analiza priorităților naționale și regionale existente în domeniul sănătății, strategiilor, politicilor și activităților de inovare, precum și tehnologii digitale disponibile pentru construirea unor ecosisteme de inovare dinamice și interconectate, cu impact social ridicat în domeniul sănătății și bunăstării.

Faza 2: Elaborarea unui plan de acțiune comun pentru a încuraja colaborarea pe termen mediu între DIH-urile regionale axate pe prioritățile cheie din domeniul sănătății.


Invităm pe această cale toți reprezentanții companiilor, DIH-urilor sau oricăror organizații interesate să impulsioneze paradigma P4 în Medicină să se conecteze la proiect și să se implice în viitoarele vizite de studiu, cât și în elaborarea documentației. Aceștia sunt bineveniți să înceapă o nouă colaborare cu părțile interesate din acest domeniu din regiunile reprezentate.

Comentários


bottom of page