top of page
Andrei Martiniuc

Transilvania IT Cluster organizeaza Innovation Labs 2022

Începând din acest an, Transilvania IT Cluster preia organizarea programului Innovation Labs la Cluj-Napoca. Innovation Labs Hackathon se află la cea de-a 10- a ediție. Este cel mai mare program de educație antreprenorială și mentorat adresat tinerilor pasionați de tehnologie organizat în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Acest program își propune să sprijine dezvoltarea spiritului antreprenorial al comunității studențești din Cluj și din alte regiuni.


Este vorba despre un program de pre-accelerare pentru startup-urile tehnice din România și are ca scop creșterea generațiilor tinere de antreprenori români, printr-un context actualizat de învățare, practică și debutare în medal de business. Prima etapă de selecție pentru intrarea în program se desfășoară în luna martie. Programul de pre-accelerare se va desfășura pe o perioadă de 5 luni, debutând cu un hackathon online la Cluj-Napoca, în data de 12-13 martie și continuând cu sesiuni de mentorat dedicate echipelor cu cel mai mare potențial. Înscrierile la Innovation Labs 2022 Cluj Hackathon se pot face până pe 11 martie, ora 21:00 aici.


Programul, care se va desfășura la nivel național în perioada martie - iulie 2022, în cele cinci centre regionale, dar cu participanți din întreaga țară, este coordonat de către Asociația Tech Lounge și implementat alături de Asociația Transilvania IT și alte asociații și companii, împreună cu Universitatea Politehnica București și în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.



Cine se poate înscrie Innovation Labs 2022:

Înscrierile sunt deschise studenților, tinerilor absolvenți, specialiștilor din industrie și cercetătorilor care își doresc să experimenteze dezvoltarea unui produs de tehnologie în cadrul unui program de accelerare și alături de o comunitate de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business. Organizatorii îi îndeamnă pe cei care doresc să se înscrie în program să facă acest lucru în cel mai apropiat centru Innovation Labs de locul în care își desfășoară activitatea.


Datele limită de înscriere pentru participarea la Hackathoanele acestei ediții sunt:

· 11 Martie, pentru Hackatoanele din 12-13 Martie, din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara

· 17 Martie, pentru Hackatoanele din 19-20 Martie, din Sibiu și București


Programul este deschis tinerilor din toate universitățile, Innovation Labs fiind implementat în cele cinci orașe alături de 17 parteneri academici principali. În Cluj-Napoca fiind partenere Universitatea Babeș–Bolyai, Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară,


Demo Day, pe 26 iulie

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe data de 26 Iulie la Demo Day, în fața juriului, a potențialilor investitori, a partenerilor, a reprezentanților mass media și a publicului general. Demo Day va aduce împreună oameni ce utilizează tehnologii captivante în realizarea unor produse inovative, în start-up-uri proprii sau în companii de vârf, ce vor deschide noi conversații și oportunități.


Ediție aniversară - 10 ani de Innovation Labs

Programul Innovation Labs celebrează al zecelea an de activitate, fiind cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip pre-accelerator din mediul universitar românesc. De-a lungul anilor, în jurul programului s-a dezvoltat o comunitate națională de mari dimensiuni, cuprinzând atât ambasadori Innovation Labs în fiecare universitate parteneră, cât și absolvenți ai acestor universități, profesioniști din industria IT, specialiști din ecosistemul mai larg de antreprenoriat inovativ, investitori, antreprenori, actori din administrația publică și leadership de top din cadrul unora dintre cele mai mari corporații active pe piața din România.

Comments


bottom of page